Hvordan pakke minimalt med håndbagasje (og likevel få med deg alt du trenger)

 

Sorry gutter, denne er hovedsakelig ment for jentene – men du kan plukke med deg flere gode tips!

Synnøve Sundby Fallmyr

Hva tar plass i bagasjen din? Fuktighetskremen? Hårsprayen, tannkremen? Hva gjør du med parfymen som veier så mye? Slik minimerer du bagasjevekta – samtidig som du får med deg alt du trenger.

Dersom du skal på jentetur et sted, er det essensielt for mange jenter å føle seg flott – du er jo tross alt på storbytur! Med disse tipsene kan du både pynte deg og få plass til litt shopping!

Smarte tips til toalettmappa (som veier mer enn du tror!)
Det er enkelte ting man ikke kan minimere, som for eksempel deodoranten. Da er det viktig å fokusere på det som kan forminskes:

Kremer

  • Finn et linseetui (eller lån hos en venn) og fyll det med fuktighetskrem og tannkrem! Vips, og du har spart seg selv for mange milliliter! Du bør ikke trenge mer enn denne mengden for 2 netter.
  • Du kan også kjøpe en mini-tannkrem og fylle begge rommene med fuktighetskrem og sminkefjerner.
  • Hvis du ønsker å minimere maksimalt: bruk olivenolje både som sminkefjerner og fuktighet for huden.

Væsker/sprayerboble1

  • Kjøp små 50-ml-beholdere for linsevæska di. Eventuelt kjøp endagslinser for nettopp slike turer.
  • Kjøp mini-hårspray på apoteket, Nille eller lignende. Eller dropp hele greia.
  • La parfymen ligge hjemme og spør etter prøver på TaxFree!

OBS! Linsevæske regnes som medisin, og trengs ikke være inni plastposten! Men hold den under 100 milliliter for sikkerhetsskyld.

Pakkeliste til kort storbytur (jenteversjon)
Her er: Linsevæske, linser, tannkrem, hudkrem, deo, concealer og mascara (flytende sminke). Resten kan ligge i toalettmappa, men denne må opp på rullebåndet.

KLÆR

Vær streng med deg selv: hva trenger du egentlig? Du trenger ikke mer enn én bukse (du kan eventuelt variere med skjørt, shorts, kjole), 2-3 overdeler, 1-2 gensere og én jakke for en helg (det avhenger naturligvis av årstiden). Og halvparten av dette har du jo på deg!

Nøkkelplaggboble2
Finn ett nøkkelplagg, for eksempel dine favorittjeans. Kombiner dette med en kul topp og et par lette pensko til kvelden. Ta heller med tilbehør som ikke veier så mye når du skal style deg: ekstra sminke, store øreringer, flett håret ditt, et kult belte (som du selvfølgelig reiser i). Alt dette veier mindre enn et par ekstra jeans.

Planleggboble3
Planlegg hva du skal ha på deg dag for dag. Slik unngår du å tenke ”ah, jeg finner ut av det når jeg kommer fram”, og ender opp med å slenge nedi 3-4 plagg for mye fordi du er usikker.

Tenk langsiktig
Har du planer om å handle bukser på turen? Da tar du med én bukse. Vil du handle overdeler? Ja, da dropper du den gamle toppen og gjør plass til en ny.

Kjør standard
Kle deg alltid i de tyngste plaggene når du reiser. Og – ikke lur deg selv: du kommer ikke til å få et plutselig behov for det skjørtet du aldri bruker hjemme. Ta med de klærne du bruker mest!

Hjelp hverandre
Dersom du reiser med venninner, kan dere samsnakkes om hvem som tar med hva. Hvis den ene tar med tannkrem, kan den andre ta med hårspray. Bytt gjerne klær dere i mellom, så har dere plutselig masse å velge i!

SKO

Du trenger kun to par sko: ett par for å reise og gå i byen i, og ett par til kvelden.
OBS: hvis du sover på hostell, husk flipflops til dusjen!

Tenk komfort
Ta med sko du vet er behagelige å gå i, som du ikke får vondt i ryggen eller gnagsår av. Da ender du opp med en ubehagelig bytur, og dropper kanskje å gjøre flere ting fordi du har vondt.

ANNET

Veske/sekkboble4
Hos de fleste flyselskaper du får med deg én stykk håndbagasje i tillegg til en liten veske
eller pc-bag. Dette må du utnytte. Reis med trillekoffert slik at du kan ha en liten sekk på ryggen eller veske på siden. Da har du allerede med deg alt du trenger, og behøver ikke å ta med en ekstra veske til å vandre i byen.

Til slutt…
Ikke glem mobil, lader, ekstra ID (ikke lurt å vandre rundt med passet på klubben) eventuelt kamera og pass. Kan du overleve med mobilkameraet? Da gjør du det. Speilrefleksen veier ubehagelig mye.

Ved å fokusere på de små detaljene, kan du minimere vekt og maksimere plass i bagasjen din. Ikke undervurder den samlede effekten av alle tipsene!

Les mer om regler for håndbagasje på Avinor og Luftfartstilsynet sine nettsider.

DSC_0096
Raskt, lett og billig: håndbagasjen er deilig å reise med når man bare skal på korte turer.

8 kommentarer om “Hvordan pakke minimalt med håndbagasje (og likevel få med deg alt du trenger)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s