Dag 3: Bali, baby! (Men ingen strand)

Onsdag 16. September 2015

Kuala Lumpur, Malaysia

Etter en relativt stressende reise med flere løpeturer (derav svette rygger og en lett misnøye), grunnet jeg-skal-bare fra min side, dårlig vær i London og forsinkede fly, var vi framme i Kuala Lumpur etter et minst døgn på reisefot. Og der var det varmt, gitt! Lufta var så fuktig av vi kunne se den. Vi var fornøyde med at vi allerede neste dag hadde bestilt billetter til ta-fine-skrytebilder-øy nummer 1: Bali.

 

Bali, Indonesia2015-09-16 13.07.11

Vi visste ingenting om øya. Det eneste vi hadde planlagt, var en overnatting hos Victor via Couchsurfing (link). Han tilbød oss skyss fra flyplassen (han drev AirBnB (link) rett over gata, så akkurat det var ikke en del av sofasufringa), og da vi landet i Denpasar, ble vi møtt av to blide indonesere: Halim og Maya. De kjørte oss til Victor (hvor de selv bodde, tror vi, vanskelig å si), og veien gikk innover i Kuta (link) et goodt stykke unna stranda, midt mellom smale veier, uendelige mengder med motorsykler og trær.

Victor selv var en, hva skal vi si, litt svevende, eksentrisk og veldig følsom mann. Rommet vi skulle sove på ble etter hvert bosatt av to polakker og et fransk par i tillegg til oss, så det føltes nesten mer som et hostell enn sofasurfing. Men hey, vi fikk bo gratis hos en som leier ut rom på andre siden av gata – med apen ”Magic” i treet (elendig forretning, spør du meg, konkurrere mot deg selv), så vi klagde ikke. Men internettet kunne vi ikke låne, så vi gikk på jakt etter mat og wifi.

 

2015-09-16 14.00.44

Etter god fangst kom vi tilbake til huset, hvor vi møtte polakkene: begge menn, den ene godt over 40, og den andre nærmere 50, men hyggelige nok! Det franske paret var også på plass, og Alexandra og Laurent, som de het, hadde sagt opp jobbene sine for å reise ett helt år på minimalt budsjett. Ikke værst!

Etter noen øl i huset/tempelet/eventyrslottet som Victor leide ut, bestemte Michael og jeg oss for å dra videre med Alex og Laurent neste dag. Det var så langt til stranden, og vi var ikke gira på å havne i motorsykkelulykke riktig enda.

”There is only one rule when you drive on Bali”, fortalte Victor oss: “Don’t get killed!”

Denne regelen synes Victor var fantastisk. Vi var ikke like begeistret. Spesielt siden de har venstrekjøring…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s