Pakketips

Skal du på byferie, strandferie eller backpacking? Her er tipsene som gjelder (mer eller mindre) uansett ferie!

 • Ta med 5 truser, 5 par sokker og belag deg på å vaske klær dersom du skal være lenge borte.
 • Sørg for å pakk klær som passer hverandre, og pakk det du bruker til vanlig.
 • Ta med deg overdeler uten armer (i motsetning til t-skjorter). Da slipper du å bytte overdel etter kun to dager, siden man ikke har svettekjertler på ryggen, skuldrene eller magen.
 • Neste gang du er i sikkerhetskontrollen, ta med et par ekstra plastposer med zip. Bruk dem til toalettsaker og andre gjenstander som kan søle eller bli utsatt for støv og lignende.
 • Kle på deg de tunge plaggene (slik som jeans og jakker), rull klærne dine, og stapp sokkene i skoene.
 • Små, harde plast-beholdere er fine til å ha små gjenstander i. Når du har tømt rømmeboksen med skrukork, vask den, og ta vare på den til neste reise.
 • Det samme gjelder linseetuier: de er perfekte til litt fuktighetskrem og de små øredobbene som alltid forsvinner i smykkeposen.
 • Lei av at såpeflasken sprenges under flyreisen? Ta av lokket og legg plastfolie på toppen, før du setter på lokket igjen. Dette hindrer mye søl! Legg gjerne alle såper (som selvfølgelig er nesten-tomme, slik at du kan kaste dem før du reiser hjem, eller på 100 ml) i én plastpose med zip-lås.
 • Et kjempetips er å tre smykkene dine på sugerør, da slipper du at alt er et salig rot når du kommer fram.
 • Ha alltid et par sokker og truser i håndbagasjen dersom du reiser med innsjekket bagasje, i tilfelle den blir forsinket.
 • Snuser du, eller har du venner som snuser? Neste gang de tar sin siste snus, be dem om du kan få den tomme boksen. Vask den, og du har en perfekt liten lufttett og praktisk boks til ting som smykker, ringer og øredobber, medisiner og annet smått som lett forsvinner.
 • Den er også fin til vaskepulver! Skal du på backpacking og være borte i flere uker, lønner det seg å ta med litt vaskepulver hjemmefra, slik at du kan vaske klærne for hånd på hostellet eller lignende.
 • Med mindre du er på vei til tropene, reis i jakke med mange lommer! Disse kan du fylle med, ja – opp til ett-to kilo som ikke veies!
 • Du trenger forresten ikke én såpe til hår, én såpe til ansikt, én såpe til kropp, én til underliv, osv… Kjøp én sjampo når du kommer fram, den holder til det meste!
 • Reis alltid med en veldig lett koffert, her kan du spare mange kilo.
 • Det er mange flyselskap som opererer med håndbagasjeregler hvor du kan ta med én koffert på X kilo, i tillegg til en liten håndveske eller pc-veske. Sørg for å utnytt denne muligheten! Når man virkelig må, er det utrolig hva man får plass til i en liten veske…
 • Sist, men ikke minst: husk å marker din bagasje med navn og adresse!

PS.: Husk at du skal hjem også! Planlegg hvilke plagg du skal kaste/gi bort eller la det være igjen litt plass og vekt til eventuelle souvernirer o.l. Det er også lurt å lage en liste over det du ikke fikk bruk for og det du savnet – så kan du pakke enda bedre neste gang!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ill pakketips

Backpacking?
Her er et par tips:

Tørrsjampo
funker utmerket når rent vann og såpe er mangelvare!

Du trenger egentlig bare tre par sko:
joggesko, flip flops/sandaler og kanskje et par pen-sko.

Syntetisk håndkle 
som tørker raskt hvis du ofte er på farten. Det anbefales å ha med seg to håndklær: et til dusj, et til strand. Eventuelt et dusj-håndkle og et tynt og lett strand-pledd.

Engangskamera
ikke bare får du fine retro bilder, men du slipper å være redd for at mange vil stjele det.

En gammel mobil
kjipt å miste den flunkende nye smarttelefon du akkurat har våget å kjøpe deg.

Ordbok 
dersom du ikke kan språket…

Valutakalkulator
kjipt å stå på markedet og bli lurt trill rund fordi du ikke har kontroll på valutakursen

Solkrem 
og sånt. En del artikler som solkrem og såpe kan man kjøpe billig i utlandet – da sparer du både penger og vekt.

En god bok
er viktig! Skal du reise langt og lenge er det mange stunder til å nye en god bok e.l. Dersom du skal bo på hostell er det stor sjanse for at det er et skap der hvor du kan legge igjen din utleste bok og ta med deg en «ny»!

En liten sekk
er uunnværlig på reisa. Perfekt til strand og andre turer.

Antibac
burde ikke brukes hele tiden, da ender du opp med å svekke immunforsvaret ditt. Det er likevel lurt å ha med seg når man ikke har tilgang på såpe og rent vann.

Billigbriller
funker veldig bra som erstatning for dine dyre Prada-briller dersom du har lik styrke på begge øynene. Finnes på mange dagligvarebutikker, samt Nille o.l.

Minnepenn
Planlegger du å ta mange bilder? Ta med ekstra lagringsplass så unngår du å miste bildene dine dersom kameraet ble ødelagt/stjålet. Og ikke glem å ha Dropbox-konto eller andre luftige lagringsplasser!

Bagasjevekt
fås på butikker som Clas Ohlson. Da har du alltid vekta under kontroll og slipper dyre og sure gebyrer. 

Kortstokk
blir fort savnet dersom den ikke er med! Det er også en fin måte å bli kjent med nye mennesker på.

Adresser
til alle som skal få postkort må du ha klar før du reiser. Det er også lurt å ha en liste med nødnumre, norske ambassade.

… og det øvrige
som linser, p-piller, medikamenter o.l. Det kan være lurt å sjekke når du får neste linsepakke slik at du har nok. Skal du ha med kondomer anbefales det å ta med norske RFSU-kondomer, så vet du kvaliteten.

Hva er ditt beste pakketips? Kommenter gjerne under!

Kilder: Reise-artikkel på VG Nett, Synnøve Sundby Fallmyr
Foto: Privat


En kommentar om “Pakketips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s