Sjekkliste før reisen

Denne lista er lurt å ha et øye på både før pakking, under pakking og sekundet før avreise. Se UDs gode råd før og under reisen!

Først av alt: Dobbeltsjekk reisedato og tidspunkt!

Pass
Ta godt vare på det og sjekk utløpsdatoen.

Bankkort
Ta alltid med MasterCard-et eller andre kredittkort (både Norwegian og SAS tilbyr kredittkort som passer bra for den reisende: tjen penger på å reise! Les mer her og her.

PS: Ikke glem ID!
Banker som Skandiabanken har ikke bilde på sine bankkort, og funker naturligvis ikke som identifikasjon. Det er ikke lurt å dra med seg passet hver gang du går ut døren, og det er ikke alle som tar sjangsen på å miste førerkortet sitt, så dersom du har et annet kort med bilde, ta det med. I noen land og bedrifter må du vise ID når du handler og betaler med utenlandske kort, som for eksempel hos kleskjeden Zara i Spania.

Reiseforsikring
Se VGs store reiseforsikringstest! Husk forsikringsbeviset. Forsikringa må minimun dekke:

  • utgifter til legebehandling og syketransport til Norge
  • hjemreise i tilfelle alvorlig sykdom eller dødsfall i nærmeste familie
  • reisegods ved tyveri, ran, overfall osv.

Nå er det flere flyselskaper som tilbyr reiseforsikringer når du kjøper flyreisen. Husk å sjekk det ut med ditt flyselskap!

Kopi
Ta kopi av alle billetter, pass, visum, forsikringer og bankkort og send det til seg selv på mail.

Billetter
Husk å skrive ut tur/retur-billett (ikke nødvendig dersom du reiser innad i Norge). Husk å informer dine nærmeste om reisetider og destinasjoner, slik at de vet hvor du er og kan hjelpe deg dersom noe skjer.

Tap av penger og kort
Husk å sperre alle tapte betalingskort!
Felles nummer for sperring av kort er: +47 22 21 40 55

Vaksiner
Hvilke vaksiner trenger du? Sjekk hvilke vaksiner du må ta og om du evt. må ta med deg vaksinekortet. All nødvendig informasjon finner du på www.landsider.no.

Medikamenter
Idoform, Immodium, smertestillende, sårsavle, Pyricept… I tillegg til alle dine private medikamenter. Dersom du skal til tropikale strøk, husk å undersøk om det finnes malaria og andre tropiske sykdommer.

Visum
Ofte må du ha visum dersom du skal være der over lengre tid. Sjekk her hvilke land som krever visum og ikke!

Mobilabbonementet 
Skal du være borte lenge, er det lurt å sperre abonnementet sitt i Norge og kjøpe et SIM-kort i utlandet for å unngå høye kostnader. Kommunikasjon med heimen kan foregå via internett (på hostellet, internettkafeer o.l.)

Reiseregistrering
Når du da ankommer destinasjonen og eventuelt kjøper nytt SIM-kort kan du registrere reisen din på UDs www.reiseregistrering.no slik at de lettere kan komme i kontakt med deg dersom noe går galt (dette fordi du må oppgi mobilnr. ditt)

Adapter
Det kan hende strømuttak er annerledes dit du skal, og du kommer ikke langt med laderen din da. Sjekk om du trenger adapter. Rekker du ikke å kjøpe det før reisen, er det ofte å få tak i på flyplasser eller på supermarkedet.

Illustrasjon sjekkliste

Ellers…
# Overstiger bagasjen vekten?

# Har du sjekket om det er noen nasjonale helligdager mens du er der? Det er verdt å få med seg!

# Husk å skru ned varmen og dra ut alle kontanter før du reiser for å redusere strømutgifter, brannrisiko og spare miljøet. Det kan også være lurt å legge igjen en nøkkel hos naboen eller venner dersom du skal være lenge borte.

# Skal du være lenge borte, må du også huske å få noen til å ta inn posten din!

Mangler sjekklista noe? Gi oss ditt tips ved å kommentere under!

Foto: Privat


En kommentar om “Sjekkliste før reisen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s