Storbyferie

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Er du gira på en bytur kombinert med langhelg for en billig penge? Her finner du oversikten over de billigste og flotteste storbyene med hovedvekt på Europa. 

Reis når ingen andre reiser og bruk couchsurfing
Dersom du har mulighet til det, anbefales det å reise fra mandag-fredag – altså når ingen andre reiser. Utenom høysesongen (påske, jul, nyttår o.l.) er det ofte lett å finne billige hoteller og hosteller. Couchsurfing er fortsatt å anbefale, da du kan få veldig sentrumsnære rom helt gratis! Når du på Couchsurfing sender en forespørsel kan du skrive at du ønsker en tur i byen med verten din, og er du heldig får du både gratis omvisning og overnatting i en smekk!

SANDEMAN’s New Europe – gratis omvisning
På http://www.neweuropetours.eu/ får du gratis omvisning i 18 byer i Europa og Israel – og antallet vokser. SANDEMANs New Europe går ut på at lokale har omvisninger for turister og turistene kan velge om de vil tipse guiden eller ikke – alt etter hvor bra turen var. Det er altså ingen betalings-tvang, men dersom man føler for det kan man altså tipse guiden.

Kø + penger = 😦2012-12-28 17.46.40 – Kopi
Når du først er i en storby, er det alltids greit å få med seg de kjente severdighetene. Det er likevel ikke bestandig det er verdt alle pengene og kø-tiden, samt planlegginga og transporten for å komme dit. Ta Eiffel-tårnet, for eksempel: hver natt er det et spektakulært show hvor hele tårnet blinker – dette kan man se gratis. Skal du opp i tårnet, må du stå veldig lenge i kø og betale en god slump penger. Hvis du vil se byen, anbefales det heller å gå til Sacre Cæur på Montmartre, da får du en flott utsikt helt gratis.

Festing
Er du gira på fester, holder det ikke med London eller Paris. Prisene er relativt høye og utesteder turistifisert. Reis til Tel Aviv i Israel, Beograd i Serbia eller Praha i Tsjekkia. Her får du virkelig mye for pengene og en kultur som ikke ligner London eller Oslo!

Storby+strandliv+kultur: Barcelona!
Vil du ha pose i sekk kan Barcelona være en fantastisk destinasjon. Med Sagrada Familia og andre severdigheter er dette en tur du får mye ut av på de fleste områder. Det er gjennomslittlig greie priser, du kan være heldig å finne billige flybilletter på salg. Barcelona er en av verdens mest besøkte byer, så ikke bli overrasket over at mye er kommersialisert og turistifisert

Roma har ikke strand ved bygrensa, men det er likevel en fantastisk by å reise til med sine mange cafeer, Colosseum, fontener osv. Det er en by proppa med liv, mennesker, kunst og kultur. På finn.no finner du billetter til rundt 1000-lappen tur/retur for én person.

Gdansk  i Polen er perfekt til en liten pause for vennegjengen dersom dere trenger pause i eksamenslesinga, ligge på stranda og drikke billig øl. Det trenger ikke koste mer enn 500-lappen med fly og hotell! Sjekk ut billetter på www.wizzair.com og www.ryanair.com.

Kultur, kreativitet og livIMG_8750
København og Berlin er byer hvor du virkelig får inspirasjon. Begge er hovedsteder og kultursentre hvor du besøker cafeer, utstillinger, parker o.l. på dagen og går ut om natten. Prøv å finn de utestedene hvor de lokale går!

Istanbul er et historisk senter hvor Asia og Europa møter hverandre. En fotballkamp her kan bli en opplevelse for livet. Istanbul har en lang historie og er proppet av liv, kultur, farger, smaker, og over 13 millioner innbyggere. Du får vann, sol, utrolig mye liv. Istanbul er en by med sjel! 

«The day never ends in Istanbul»
– Dilara Yildirim (22) from Istanbul

Budapest kan sammenfattes til fire ord: mat, vin, spa, festing. Skal du ut på byen anbefales utestedet Szimpla, en opplevelse i seg selv!

Kilder: Michael Hammelow-Berg, Synnøve Sundby Fallmyr
Foto: Privat

Hvilken storby er din favoritt? Gi oss dine tips ved å kommentere under!


2 kommentarer om “Storbyferie

    1. Det kan man godt si, det er mange undervurderte ferieland, både når det kommer til strandliv og storbyferie. Flere østeuropeiske land vil nok merke en stigning i turisme de neste 10 årene, deriblant Georgia og Romania. Spennende!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s