Møt Marek! En couchsurfer og haiker

Tsjekkeren har aldri hatt en dårlig haikeopplevelse.
I følge ham er det fordi alle drittsekkene er nettopp de som ikke plukker ham opp!


Tekst og foto: Synnøve Sundby Fallmyr

marek-15-5-3
Haiker Norge
Marek (21) fra Brno i Tsjekkia studerer i Oslo, men bestemte seg at han skulle utforske norden litt mer før han returnerte til hjemlandet.

To uker før eksamen er han hos oss. Han har vært i Bodø, Trondheim, på tilfeldig tur til Sverige og på sin tur fra Stavanger, stoppet han innom Kristiansand. Han har forresten haiket hele veien.

Etter én natt hos oss, dro ferden videre til Oslo. Han fikk sitte på en rumensk trailersjåfør etter kun 5 min. En erfaren haiker (med kanskje en liten dose flaks), med andre ord.

«What’s great about hiking is that all the assholes drive straight by!»
– Marek

… som betyr at Marek aldri har hatt en dårlig haikeopplevelse. Men han anbefaler ikke jenter å haike alene, man vet aldri hvem som sitter bak rattet. Han forteller at han stiller seg ved hovedveien med mat, gode sko og tålmodighet.

«Det tar som regel 5-20 minutt å få skyss. Hvis du står lenger enn 20 min, da står du på feil sted.» Busstopp og bensinstasjoner er alfa omega. Ofte får han haik med selskapssyke trailersjåfører og da er han sikret gratis skyss en lang vei.

IMG_6749
Det er obligatorisk å skrive i gjesteboka.

Couchsurfing
Couchsurfing er den beste måten å reise på, mener Marek. Det er fordi han får møte lokalbefolkningen som ofte viser ham rundt. Du lærer mye mer om de stedene du reiser til, du får som regel mat, du får en gratis seng eller sofa og det beste er at alt er basert på tillitt!

Her står den store kontrasten: alle reisebyråer, hoteller og lignende aktører i bransjen er interesserte i pengene dine. De som lar deg sove på sofaen din kunne ikke interessert seg mindre; de vil bare bli kjent med nye folk.

«The best thing about couchsurfing is that it’s all based on trust. They are not interested in your money.»
– Marek

Marek 15.5 (4)Marek var på besøk i Kristiansand 15. Mai 2013 og sov en natt. Han etterlot seg en kveld med sang og gitarspill, mye latter og hyggelige ord i gjesteboka.

…og dersom vi skulle finne på å dra til Brno i Tsjekkia, har vi nå en sofa vi kan sove på!

 

 

 

Mai, 2016:
Marek var vår aller første sofasurfer vi hadde sammen, Michael og jeg. Og flere har det jammen meg blitt! Teksten ble skrevet i 2013, og følger derfor ikke malen til de andre CS-intervjuene. Men det gjør vel ingenting 🙂
– Synnøve


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s