Dag 13: Surf’s up! (or not)

Lørdag 26. September – Kuta Lombok, Indonesia

26. sept - Kuta Lombok (16)

Etter kort tid i dette øylandet forstod vi at folk som reiser til Indonesia hovedsakelig har planer om å

  1. a) surfe
  2. b) dykke
  3. c) bli brune, drikke billig alkohol, ta mange kule bilder til Insta og skryte om turen i lang tid etterpå.

I dag skal forsøke oss på alternativ a.

Det vil si, gutta skal surfe, mens vi jentene har store planer om å ligge paddeflat på stranden (noe vi faktisk har gjort svært lite hittil). Jeg har prøvd å surfe én gang før, utenfor Bilbao i Spania, og det var – kort sagt – ikke artig. Så jeg har lite behov for å gjøre det igjen. Men det ser i alle fall veldig bra ut.

Vi freser av gårde på våre scootere og passerer maismarker, små landsbyer, vannbøfler, og humper oss gjennom landskapet til vi endelig når en liten strand i en liten bukt, langt fra sivilisasjon. Her finnes en liten kiosk hvor unggutten bak bambusen kan lage nasi goreng eller selge deg kjeks og brus.
26. sept - Kuta Lombok (12)

26. sept - Kuta Lombok (15)

Klokken er allerede blitt halv ti, selv om vi stod opp tidlig slik at vi skulle rekke høyvannet. Vi vet ikke om det har noe med sesongen å gjøre, men lavvannet kommer fort – og blir lenge, og da er det naturligvis umulig å surfe… Så gutta begir seg uti. De ser barske ut.

26. sept - Kuta Lombok (17)

26. sept - Kuta Lombok (21)

Luisa og jeg ligger på stranda og jobber med solbrentheten. (Jeg har vært veldig flink hittil, asså, men i etter to uker gikk det skeis.) Plasker litt i det lave vannet. Snakker med andre reisende som heller ikke gidder å surfe.

Etter en time eller to ser jeg noe menneskelig ligge henslengt som to våte sokker i strandkanten. Jeg tror det er Michael og Jacob. Utslitte kommer de seg opp til oss.

Etter en time eller to ser jeg noe menneskelig ligge henslengt som to våte sokker i strandkanten.

”Med én gang du har funnet en bølge og klarer å surfe på den et lite stykke, har du allerede blitt dratt så langt inn mot land at du må bruke alle kreftene på å padle deg ut igjen…” Havet hadde sugd til seg all energien til tyskeren og nordmannen.

Vi spiste nasi goreng, lot havbrisen tørke håret vårt, dro tilbake til Kuta, spiste grillet fisk og drakk Bintang Radler.

2015-09-26 20.34.20

2015-09-26 19.48.55

Dagens lærdom:

  • alternativ a er fortsatt veldig vanskelig og tungt
  • bruk solkrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s