Dag 6: 2 timer vandring i 30 grader (minst)

Lørdag 19. September

Amed, Bali

Rastløse som vi er, ble vi bare en natt her, til tross for god pris og fin standard. Vi booket to netter på andre siden av landsbyen. Det så veeeldig fint ut, og kostet veldig lite. Basseng og greier!

For å spare litt penger (siden vi nettopp slo på overnatting-stortromma, hå-hå) og for opplevelsen og trimmen sin del, valgte vi å gå langs hele Amed vårt nye sted. Det ble en lang og varm tur med skitne legger og våte rygger – men vi fikk også sett Amed i sakte film da vi gikk forbi kurvfletting, noen høns og en hane, murbygging, slitne skur og flotte villaer. De sosiale forskjellene er store, fra de som har aller minst til de som har mer enn de trenger. De siste inkluderer oss selv. Vi forundret oss over at rikdommen fra turismen ikke har smittet over på resten av landsbyen, men foreløpig ser det mørkt ut.

 

Etter to varme timer var vi framme. Det viste seg at vi betalte i all hovedsak for utsikten – som er vakker som et postkort fra paradis! På rommet fant vi dessverre en tom dorull, et skittent dolokk og en flekkete pute. Litt maur, noen fluer og en edderkopp. Strømmen og internett var ustabilt som meg med lavt blodsukker og pms. Jaja, bildene ser skikkelig bra ut og alt i alt har vi fint lite å klage på.

 

Etter plasking i bassenget, et halvveis ødelagt vann- og støttett kamera som ikke er så vanntett lenger*, blir jeg sittende og skrive en stund mens Michael fortsetter å leke i bassenget med seks indonesiere som ikke aner noen ting om Norge, ei hvor Tyskland eller England er, men er ganske sikre på at Europa er et land. Det ble mange spørsmål og svar, og det hele endte med en liten svømmekonkurranse (Michael vant overlegent, men det var litt urettferdig for konkurrentene kunne ikke svømme).

 
Vi avsluttet dagen med et bedre indonesisk måltid på toppen av odden og med en fantastisk utsikt. Smaken av den grillede sverdfisken skal i alle fall jeg drømme om i natt…

 

Amed, Bali
Amed, Bali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Kameraet er et Olympus Tough Stylus 850, kjøpt sommeren 2014. Jeg har behandlet det fint, og det kom antakeligvis noe vann inn da vi badet med det i bassenget. Skjermen har gått i svart, men selve kameraet fortsetter å ta bilder. Men det er umulig å se noe som helst, verken når man tar bildene eller etterpå.


2 kommentarer om “Dag 6: 2 timer vandring i 30 grader (minst)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s