Bo på budsjett

Du bruker opp til halvparten av tiden din på overnattingsstedet. Derfor er det viktig å forsøke å skape opplevelser også der. Da er couchsurfing og hosteller perfekt! Det ikke uvanlig at man blir på hostellet hele dagen fordi man har møtt mange kjekke mennesker, spiller kort, utveksler historier, bader og koser seg. Så velg ditt bosted med omhu, ikke kjør rett på «jeg skal jo ikke sitte inne på hotellet hele dagen heller!»

Grovt sett, kan man sove på tre forskjellige budsjettvennlige måter:

DSC_04081. Gratis: Couchsurfing

Du kan gjøre tre ting:

  • være reisende og sove på andres sofa
  • være vert og låne ut en sofa
  • være guide for andre reisende og oppdage din egen by på nytt

Mange blir veldig skeptiske og forstår ikke hvordan man kan la vilt fremmede sove i stua deres. Dersom man er redd for  andre mennesker, vil man aldri tør å ta kontakt med nye folk og lære hvor mange troverdige og ærlige mennesker det er der ute. De reisende som bruker Couchsurfing, har allerede møtt mange mennesker og opparbeid en tillitt som de ønsker å gi tilbake til verten – og slik går det i en positiv sirkel. Prøv først å vær vert, så ser du hvor gøy det kan være, og kanskje en dag er det du som ligger på en fremmed sofa. Da er du glad verten stoler på deg og at du får gratis (og kanskje en veldig hyggelig, sosial og interessant) overnatting.

Skjermdump www.couchsurfing.org 02.06.2013 kl. 11:40

2. Hosteller, bed & breakfast, AirBnB
… men kan også være veldig gøy og sosialt.

IMG_2420Det kommer veldig an på sesong og by. Hosteller koster skjorta rundt jul og nyttår i Paris – og dårlige hosteller er ikke å foretrekke når det er surt og kaldt ute. På sommeren, derimot, er hosteller absolutt å anbefale. Du kan få privat rom, men det vanligste er å dele rom med 4-12 personer, og da deler man også dusj og bad. På mange hosteller i varme strøk er det basseng og man samles ofte rundt bassenget eller ved baren for å  bli kjent med de andre gjestene. Mange hosteller arrangerer grillkvelder o.l. Noen hosteller er egent bare for én natt, andre kan man være en hel uke på!

Skal du sove på hostell, anbefales www.hostelworld.comog www.hotels.com. På Hotels.com kan du også opparbeide deg «Welcome Rewards» – samle 10 overnattinger og få 1 bonusovernatting. Noen ganger kan tilogmed hoteller være billigere enn hosteller – eller mye bedre standard for bare et par kroner ekstra. Men der igjen – du mister den sosiale delen.

Når du skal booke et hostell, vær nøye med å lese andre reisendes kommentarer, og se bildene de har lagt ut. De stemmer ikke alltid overens med bildene hostellet selv har lagt ut.

3. HotellDSC_0183
… er ikke nødvendigvis dyrere enn hostell. Undersøk litt først, sjekk opp samme overnattingsstedet flere steder – både søkemotorer (hotels.com, momondo, osv.), så vel som deres egen nettside.

Pass på! En del hoteller har ikke frokost inkludert, sjekk dette, ellers ender du opp med en veldig dyr overnatting dersom du vil ha frokost hver dag. Et tips kan være å gå ut og spise frokost dersom du befinner deg i en billig by.

Sjekk også hvordan du kommer deg til og fra hotellet. Dersom hotellet er kjempebillig, men ligger langt fra sentrum, kan det hende du sparer på å velge et sentralt hotell og unngå høye kollektivtransport-utgifter.

Gode hotell-sider:
http://www.hotels.com
http://www.booking.com
http://www.tripadvisor.com
http://www.trivago.no

Siste tips:
Å sove på flyplassen er ikke å foretrekke. Det er heller ikke å sprade rundt i mørke nattestimer når du er sulten, svett, trøtt og sliten for å finne et sted å sove. Organiser alltid de par første nettene før du reiser slik at du har en seng når du ankommer destinasjonen.


Foto: Privat

407095_10151282239440515_1256305995_n


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s