REISELIVSMESSEN 2018 // Albania, Argentina, Georgia og Costa Rica – vi har snakket med reiseekspertene om 2018!

Reiselivsmessen 12.-14. januar 2018

Tekst og foto: Michael Hammelow-Berg

Årets viktigste reisemesse er akkurat over, og vi har tatt en prat med landets fremste reiseeksperter om hvordan reiseåret 2017 var, og hva vi skal holde øynene åpne for i 2018. 

reiselivsmesse (2)
Reiselivsmessen i 2018 var mindre enn tidligere år. Trengs det nye tiltak og ideer for å få flere folk til messen fremover? 

 

Første gang vi besøkte Reiselivsmessen, kom vi i kontakt med Magasinet Reiselysts journalist Runar Larsen, som inviterte oss til å svare på deres “3 på gaten” – ikke bare én, men to ganger! Veldig morsomt!

 

2018-01-14 19.10.29
Synnøve i spalten «3 på gaten» i Magasinet Reiselyst februar 2017.

 

Vi har abonnert på begge magasinene siden vi flyttet til Oslo, for her får vi gode reisetips og et innblikk i trender i reiselivet.

På messen snakket vi med reiseekspert i Vagabond, Eilert Larstorp Paulsen, og Torild Moland, ansvarlig redaktør i Magasinet Reiselyst.  

 

reiselivsmesse (1)
Et lite utvalg av våre utgaver av Magasinet Reiselyst og Vagabond.

 

– Nordmenn må få opp øynene for Athen som en helgedestinasjon!

Det sier reiseekspert i Vagabond, Eilert Larstorp Paulsen.

Hva er årets mest spennende reisemål?

reiselivsmesse (3)
Vagabonds stand under reiselivsmessen.

Georgia! Det er det Vagabond har kåret til årets hotteste reisemål for 2018. I tillegg er Kina noe som virker å være på vei opp. Men hvis du vil besøke den kinesiske muren, bør du leie privatsjåfør og reise tidlig om morgenen, helst klokken fire, for å få med deg soloppgangen. Da slipper du unna de store turistmassene i busser, sier Paulsen.

I tillegg nevner han Argentina som en destinasjon nordmenn bør besøke.

Hvilken destinasjon var det mest prat om i 2017?

Portugal! Folk har fått opp øynene for lillebroren til Spania, som har flotte strender og surfemuligheter. Samtidig var det mye snakk om Madagaskar, som for mange var overraskende dyrt. Bali i Indonesia er fremdeles en destinasjon som folk snakker mye om, men reis litt vekk fra de mest turist typiske stedene, forklarer han.

Hva er årets budsjett-destinasjon?

Det er vanskelig å svare på, men det må bli Beograd i Serbia.

Hva er årets “ukjente” storby-must?
– Jeg tror det blir Athen eller Budapest. I Athen må du glemme turistområdene, besøk de tidligere rurale områdene. Nordmenn må få opp øynene for Athen som en helgedestinasjon. I Budapest må du holde deg på Pest siden. Der er det mange kule utesteder.

Hvor reiser du neste gang?
Etiopia dersom det er tid før jeg reiser til Argentina.

Tips! Facebook-gruppen “ReiseEksperten” et godt sted å finne inspirasjon, og stille spørsmål.

 

reiselivsmesse (4)
Vagabonds reiseekspert Eilers Larstorp Paulsen.

I Sør-Afrika kommer de til å feire Mandela 100-årsjubileum hele året

Torild Moland er ansvarlig redaktør i magasinet Reiselyst, og sa hun kjente godt til Farafolk, og tok seg tid til et kort intervju før de måtte stenge standen.

reiselivsmesse (5)
Magasinet Reiselysts stand under helgens messe. 

Hva er årets mest spennende reisemål?

Dersom vi snakker charter, er det Albania og Tyrkia. Albania fordi Apollo kliner til og setter opp egne charterfly, som jo er dristig.

Tyrkia fordi vi ser en klar rebounce – turistene begynner å komme tilbake etter urolighetene som var for et par år siden.

Når det gjelder lengre reiser er jeg enig med Vagabond, både Georgia og Argentina er på hot-listen vår i 2018 også.

I tillegg har jeg tro på Sør-Afrika, fordi i år er det 100 år siden Nelson Mandela ble født! Det kommer til å bli feiret igjennom året i Sør-Afrika. 

Costa Rica er et spennende, vakkert og unikt land som flere kommer til å besøke, ikke minst fordi det nå er både lettere og billigere å komme seg dit: KLM åpnet nylig rute, Air France dobler sitt tilbud og British Airways har åpnet fra London.

Hvilken destinasjon var det mest prat om i 2017?

Om vi ser på interessen på Instagram, var Jordan en klar vinner. Vi gikk fottur der hele familien i fjor, og er helt enig i hypen – dette er et helt unikt land. Bali var også en stor snakkis. 

Hva er årets budsjett-destinasjon?

Albania. Rett og slett fordi kombinasjonen av bedre tilgjengelighet og usedvanlig billige priser på overnatting, mat og drikke er uslåelig – dette er Europas beste billig-destinasjon nå. 

Hva er årets “ukjente” storby-must?

– For min del er det i år som i fjor og som i forfjor:  Ljubljana (Slovenia).

Dette er en ukjent perle for de fleste, av mange kalt “Lille Praha” på grunn av de mange vakre bygningene og den spennende arkitekturen.

Stemningen er helt herlig; mye er konsentrert rundt elven som renner gjennom sentrum, der en rekke restauranter og barer er proppfulle fra lunsj til langt på natt – med vel så mange lokale som turister, for slovenerne er veldig sosiale!

reiselivsmesse (6)
Magasinet Reiselysts ansvarlige redaktør, Torild Moland. 

 

Takk for en hyggelig prat. Vi sees neste år!

Dette innlegget er ikke sponset.

 

 


En kommentar om “REISELIVSMESSEN 2018 // Albania, Argentina, Georgia og Costa Rica – vi har snakket med reiseekspertene om 2018!

  1. Tilbaketråkk: Fjellsykling for alle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s