Hvordan reise billig med fly

Antall flyavganger bare stiger og stiger. Selv om det er ufattelig forurensende tar det like ufattelig liten tid å reise land og strand. Her er de beste tipsene til hvordan man skal bestille og reise billig.

Hvordan reise med håndbagasje i en måned? VG Reise gir deg svaret. 

Finn.no
Skal du bestille flybilletter anbefales det å gå inn på finn.no og derfra inn på flyselskapenes hjemmeside. Bruk tid, sammenlign og følg alle tips under. Skal du reise innenlands, er det likevel enklere og billigere å gå direkte på Norwegian og SAS.
4

1. Hvilken dag skal man bestille?
Tirsdag etter kl. 17. På tirsdager og til en viss grad lørdager, kan det være flere billige billetter hos oss fordi etterspørselen er lavest disse dagene. De billigste avreisedagene er tirsdag, onsdag og lørdag. Unngå å bestill påskeferien i jula, det er da alle andre gjør det.

2. Hvor lang tid i forveien skal reisen bestilles?
Forskerne Marc Möller and Makoto Watanabe har publisert en studie som viste at billettene er billigst åtte uker i forveien av avreise. Kampanjene og tilbudene kommer likevel som regel noen få uker før avgang, fordi flyene må fylles. Lang tid i forveien kan flyselskapene teste betalingsvilligheten i markedet, før de eventuelt setter ned prisene.

3. Unngå lavprisfellen
Det er galt å tro at de såkalte billigselskapene, som Norwegian og Ryanair, alltid har de laveste prisene på en gitt strekning. British Airways, KLM eller SAS kan fort vise seg å tilby bedre priser – og har dessuten ofte flere avganger å velge mellom og ofte bedre service som kaffe og aviser.

4. Se opp for gebyrer
Tenk nøye gjennom om du egentlig trenger reservert sete, innsjekket bagasje, reiseforsikring og andre tilleggstjenester. Reiser du med Ryanair, så husk for all del å skrive ut billetten din dagen før avreise for å unngå skyhøye ekstragebyrer på flyplassen. 

5. Følg med på kampanjene
Meld deg på nyhetsbrev eller lik siden deres på sosiale medier. Dermed er du sikret informasjon om nye kampanjer så tidlig som mulig. Ha i bakhodet at de fleste kampanjebilletter er de som flyselskapene har vanskelig for å selge i utgangspunktet.

6. Ta en mellomlanding
I skoleferier og populære langhelger kan direktefly fra Norge til Middelhavet koste skjorta. Legger du inn en kjapp mellomlanding, kan du ofte spare et betydelig beløp. Selv om Norwegian eller SAS flyr direkte, bør du ikke avskrive for eksempel Lufthansa via Frankfurt eller KLM via Amsterdam. Reisetiden blir litt lengre, men lommeboken desto tykkere på ferien.

7. Velg en annen flyplass
Sjekk om du sparer penger på å fly for eksempel fra Rygge i stedet for fra Gardermoen. I kombinasjon med enveisbilletter øker mulighetene for å gjøre et priskupp hvis du er åpen for alternativer.

8. Vær utro mot flyselskapene
Det koster å være lojal. Og i et langtidsperspektiv koster det mer å bygge opp en fet saldo på bonuskortet enn å alltid velge billigste reiserute. Men for all del: Skaff deg de bonuskortene du kan og skvis ut de poengene du kan få. Reiser du hyppig, bør du ha bonuskort fra Star Alliance (SAS), Skyteam (KLM) og Oneworld (British Airways).

9. Sjekk enveispriser
Du kan spare en god slump penger ved å bruke enveisbilletter fremfor å kjøpe tur-retur-reise. Eksempelvis kan du fly ut med Norwegian og hjem med SAS. Da får du samtidig flere avganger å velge mellom. Vær likevel oppmerksom på at ikke alle selskaper selger enveisbilletter til lavpris. Air France og KLM er viktige unntak.

Kilder: Aftenposten.no, Gunnar Garfors, Michael Hammelow – Berg 
Foto: Privat


En kommentar om “Hvordan reise billig med fly

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s